Scott Kelby: Professzionális portréretus

Professzionális portréretus

A közelmúltban jelent meg Scott Kelby, a méltán ismert amerikai szerző új könyve Professzionális portréretus címen. A tartalom nem okoz csalódást, a portrék retusálásának minden csínját-bínját végig veszi, alaposan tárgyalja az egyszerűbb javításokat éppúgy, mint az összetett glamour munkákat. Mindezt persze már ismert könnyed és közvetlen Kelby stílusban, mintha csak itt ülne mellettünk a szerző és „haveri alapon” elcsevegnénk vele a Photoshop rejtelmeiről. Mindezt színesben, majd’ 350 oldalon keresztül.
A személyes kedvencem a könyv végén a receptes könyv. Ha már szakácsköny analógia, mondhatnánk azt is, hogy retusáljunk gyorsan valami finomat, és Scott ad is ehhez leírást: az 5, 15 és 30 perses retusálás fejezetben, sőt, hogy még jobban átlátható legyen a dolog, előtte egy táblázatban összefoglalja, hogy melyek azok a területek, ahol kell / érdemes retusálni, így bármely saját fotónkhoz jó használhatjuk ezeket a lépéseket.
Persze a gyakorlás a tudás anyja, ezért nem csak nézni, csinálni is lehet. A szerző honlapjáról le lehet tölteni számos gyakorló képet, amelyekre a könyv is hivatkozik, és amelyeken ki is próbálhatjuk a frissen tanultakat.
Összességében egy igen hasznos és jól forgatható szakkönyvet tarthat a kezében, aki megveszi, márpedig egy igazi profi polcáról ez a kötet nem hiányozhat!

(Kiskapu, 2012; 5900,- Ft)