Corey Barker: Photoshop mágikus trükkök

Photoshop mágikus trükkökA kötetet Corey Barker jegyzi, de már a könyv borítójáról megtudhatjuk, hogy ő a Kelbytraining oktatója, így nem meglepő, hogy a könyv felépítése, stílusa és nem utolsó sorban minősége annyira emlékeztet Scott Kelby köteteire. A több, mint 360 oldal színes anyag nagyon látványos és profi fogásokkal igazi csemege. A Kelby könyvektől megszokott módon a kötet lépésről lépésre végigvezet az egyes feladatok elvégzésén és megadja a pontos beállításokat, amivel a bemutatott látványos hatásokat elérhetjük, így kezdők számára is használható. Ennek ellenére mégis úgy gondolom, hogy sokkal inkább szól ez a könyv képhaladóknak-haladóknak. Előbbiek trükköket és fogásokat leshetnek el egy-egy feladatból, utóbbiak ihletet meírthetnek belőlük és saját szájízük szerint továbbgondolhatják.
A kötet 7 fejezetében első sorban reklámgarfikák és filmplakátok elkészültét követhetjük nyomon. Találunk köztük meglepő megoldásokat éppúgy, mint néhány „kötelező kűrt” – de hát egy újszülöttnek minden vicc új.
Mindent összevetve a könyv melegen ajánlható (közép)haladóknak úgy általában, ha pedig reklámgrafikával foglalkoznak akkor pedig elengedhetetlen.
(Kiskapu, 2012; 5900,- Ft)