Zebra Difference módban

Photoshop Difference módAz Photoshop összhatásmódjai közül számos érdekes akad, mint például a Difference (különbség) mód. Egy érdekes példa jól mutatja a használatát

Először szükségünk lesz a két kiinduló képre: a háttérül szolgáló mintára és a zebra körvonalára sziluettként. Ebben az esetben, mivel mindkét kép csak fekete-fehér, dolgozhatunk grayscale módban, hiszen az összhatásmódok legtöbbje ebben a színmódban is működik.

Első lépésként nyissuk meg a háttérképet, majd a sziluettet és helyezzük őket egy képre, külön rétegre. Ha szükséges, méretezzük át az elemeket, hogy illeszkedjenek egymáshoz.

Zebra Photoshop Difference módbanMivel legtöbb sziluett fehér alapon fekete tárgyat ábrázol – akárcsak példánkban, a kép negatívját kell vennünk, hogy később majd a Difference mód megfelelően működjön. Győződjünk tehát meg arról, hogy a sziluett rétege az aktív réteg, majd adjuk ki az Image > Adjustments > Invert parancsot.

Zebra Photoshop Difference módbanAz így negatívba váltott réteget már áttehetjük Difference módba, hiszen ebben a módban a fekete eltűnik (azaz átlátszóvá válik), míg a fehér invertál.

Zebra Photoshop Difference módbanEzzel készen is vagyunk a némileg Vasarely által ihletett képpel.