Jakab Zsolt, ACI

okl. mérnök, Adobe által minősített szakértő

Budapesten született, 1972-ben. Érettségi után a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezett diplomát, ahol már jobban érdekelte a számítástechnika és a kiadványszerkesztés, mint a végzettsége szerinti gépészet. Szakmai gyakorlatát egy tipográfiai stúdióban végezte, ahol végleg elkötelezte magát emellett a szakma mellett. 1997 óta a Fontoló Stúdióban foglalkozik digitális kiadványszerkesztéssel és nyomdai előkészítéssel. 1998-ban sikeres ACE (Adobe Certified Expert – minősített Adobe szakértő) vizsgát tett Photoshopból, Magyarországon elsőként. Több könyve is megjelent a DTP területén, elsősorban a Photoshop használatáról.

A digitális képfeldolgozást és kiadványszerkesztést 1997 óta oktatja, a Fontoló Stúdió tanfolyamai mellett meghívott előadóként szerepelt a KMF Nyomdaipari Tanszékén, a MÚOSZ fotóriporter-, újságíró- és kiadványszerkesztő-képzésében, a MacAcademián, a Budapesti Kommunikációs Főiskolán, valamint a BMIK és az AGFA közös szervezésében lezajlott Digitális színvilág kurzuson.

Volt ezenkívül zsűritag az Adobe Europe által meghirdetett nemzetközi design pályázaton, a kelet-európai régió képviseletében. 2004 óta kinevezett igazságügyi szakértő, számítógépes képfeldolgozás szakterületen.

2008-ban a megújított ACE vizsga mellé megszerezte az ACI (Adobe Certified Instructor – Adobe minősített oktató) minősítést is, előbb Photoshopra majd Illustratorra, InDesignra és Acrobatra is. Ezzel megkapta az Adobe Certified Expert – Design Master minősítést is.

Alapító tagja a Magyar Adobe Felhasználók Egyesületének (haug.hu)